Mă pot îmbolnăvi cu boli transmise de către câine?

Mă pot îmbolnăvi cu boli transmise de către câine?

Atunci când al tău câine s-a îmbolnăvit trebuie să ştii că în cazul anumitor boli te poţi îmbolnăvi şi tu. De aceea este ideal să ştii la ce să te aştepţi încazul manifestării acestor boli şi să mergi la medic cât mai rapid pentru a te trata în mod corespunzător. Iată care este lista celor mai comune boli manifestate la un câine şi care pot fi transmise către tine:

  • Rabia – este o boală care manifestă în cazul câinilor fără stăpân, care au fost muşcaţi de un animal sălbatic infectat. Câinii cu stăpân sunt de obicei vaccinaţi împotriva aceşti boli, aşa că şansele de a te îmbolnăvi sunt nule.
  • Ascarioza – este o manifestare a aparatului digestiv care apare că urmare a interacţiunii cu animalul de companie care este infestat. Pentru a preveni apariţia acestei boli, spală-te temeinic pe mâini după fiecare contact cu câinele, excrementele şi saliva acestuia.
  • Râia – este o boală a paraziţilor externi, care va avea ca efecte apariţia la nivel cutant a mâncărimilor şi iritaţiilor, care pot conduce la afectarea suprafeţei epidermei.
  • Giardioza – este o boală a unui parazit intestinal care va avea că efecte manifestări neplăcute la nivelul aparatului digestiv şi care poate fi luată prin contaminare de la câinele bolnav.