Îi lipseşti câinelui tău atunci când eşti la serviciu?

Îi lipseşti câinelui tău atunci când eşti la serviciu?

Câinii sunt asemenea copiilor, manifestându-se de fiecare dată când pleci la serviciu şi-l laşi singur. Pentru a nu te confrunta cu astfel de probleme, ideal ar fi să-i asiguri câinelui tău toate condiţiile pentru a nu se simţi singur. Pentru că al tău animal de companie să nu intre în depresie şi să devină anxios este nevoie de crearea unui mediu în care acesta să se simtă relaxat şi bine atunci când tu eşti plecat la muncă.

În primul rând trebuie să-i arăţi câinelui tău că îţi pasă de el, dar că tu eşti stăpânul şi conducătorul şi că trebuie să se supună deciziei tale. Plimbă-l înainte de a pleca la serviciu, fiindcă în acest mod o să-l ajuţi să-şi consume energia; în plus, acesta o să se concentreze mai mult pe odihnă atunci când lipseşti. Lasă-i la îndemna câteva dintre accesoriile lui preferate şi creează-i un mediu în care să se simtă în siguranţă.

Cumpără-i accesoriisi jucării de ros pentru a-i oferi o ocupaţie pe perioada lipsei tale. Chiar şi atunci când face boroboaţe în lipsa ta nu trebuie să-l cerţi, ci să comunici cu el pe un ton calm şi să-l faci să înţeleagă că a greşit. Vorbeşte-i de fiecare dată înainte de a pleca la serviciu şi transmite-i prin vocea ta că el va beneficia de acelaşi mediu sigur şi în care este protejat chiar şi atunci când tu eşti plecat de acasă.