Gripa la câini

Gripa la câini

Câinele se poate îmbolnăvi de gripă, iar prezenţa acestei boli la exemplarele canine este de dată recentă (a fost diagnostic în anul 2005). Ceea ce trebuie să ştii de la început este că gripă la câini nu are ca efect decesul acestuia, dar că îi creează o stare de sănătate neplăcută şi însoţită de diverse manifestări (febră, tuse şi probleme ale aparatului respirator) pentru o perioadă de până la 3 săptămâni.

În astfel de cazuri, vizita imediată la cabinetul veterinar va avea ca efect îmbunătăţirea stării câinelui şi ameliorarea manifestării acestor simptome. Aplicarea unui tratament adecvat va scurta perioada de manifestare a bolii şi-l va ajuta pe prietenul patruped să-şi revină mult mai rapid. Câinele se poate îmbolnăvi de la alţi reprezentanţi canini, dat fiind faptul că virusul gripal se transmite prin aer; în perioada rece este recomandat ca acesta să stea mai mult în casă, iar plimbările să se efectueze pe distanţe mai scurte şi să fie evitate spaţiile aglomerate şi frecventate de alţi câini.

Tratamentul cu antibiotice va da rezultate foarte rapid şi câinele tău îşi va reveni într-o perioadă foarte scurtă de timp. În plus, pe perioada aplicării tratamentului este indicat ca animalul de companies a stea mai mult în casă.