Este în ordine dacă un câine mănâncă iarbă?

Este în ordine dacă un câine mănâncă iarbă?

Cu siguranţă că o rămâi suprins atunci când vei observa că al tău câine a început să consume iarbă. Nu intra în panică şi nu-i suplimenta hrana, fiindcă nu este vina ta. Câinele simte nevoie de a consuma iarba că urmare a anumitor lipsuri de vitamine şi minerale sau pur şi simplu sistemul sau digestive are nevoie de o modalitate de eliminare a toxinelor.

În acest caz câinele poate exprimenta diverse manifestări premergătoare consumului de iarbă, precum balonări, greţuri şi eventual stări de vomă. Iarba consumată o să-l calmeze şi în curând o să observi că este din nou jucăuş şi pus pe alergat. Nu este nimic ciudat în consumul de iarbă de către câinele tău, mai ales atunci când acesta nu manifestă niciuna dintre stările descrise mai sus. Ceea ce înseamnă că pur şi simplu câinelui tău îi place iarba!

Ceea ce o să observi în acest caz este faptul că animalul tău de companie nu o să consume orice fel de iarbă, ci numai pe aceea care îi face bine la sistemul digestiv şi îi aduce un anumit aport de vitamine. Aşa că, dacă această stare nu persistă pentru o perioadă de timp mai îndelungată, atunci nu ai niciun motiv să te îngrijorezi şi-ţi poţi lăsa câinele liniştit să consume iarbă!