De ce este socotit câinele ca fiind cel mai bun prieten al omului?

De ce este socotit câinele ca fiind cel mai bun prieten al omului?

Câinele este un animal de companie care se diferenţiază în mod clar de toţi ceilalţi reprezentanţi din categoria animalelor de companie. Este cel mai loial şi înţelegător, nu precupeţeşte nici un efort în a-i fi alături stăpânului sau şi este extrem de devotat, chiar până la sacrificiu. De asemenea, încă de la începuturile omenirii, câinele s-a dovedit a fi primul animal care a fost tolerat şi a găsit în om un sprijin şi un protector.

De fapt, câinele dovedeşte ataşament maxim faţă de stăpân, spre deosebire de pisică, care doar îşi tolerează stăpânul. Câinele a fost rapid domesticit de către om în urmă cu 20,000 de ani şi este singura rasă care şi-a păstrat aceste trăsături şi-n ziua de astăzi. Practic, se poate spune că un câine are în ADN-ul sau instinctul de domesticire şi, de aceea, este unul dintre animalele de companie care sunt foarte uşor de dresat. Rasele de câini care sunt uşor de crescut alături de oameni sunt Golden Retriever, Bull Terrier şi Ciobănescul German. Aceste rase se dovedesc nişte parteneri de încredere ai omului şi nişte prieteni adevăraţi de-a lungul vieţii.

Cumpără sau adoptă un câine, indiferent de rasă şi o să poţi observa cât de repede acesta se va familiariza cu tine şi cum o să te răsplătească. O să ai întotdeauna lângă tine cel mai bun prieten şi un tovarăş de nădejde!