Câinele meu sughiţă!

Câinele meu sughiţă!

Atunci când al tău câine începe să sughiţe din senin nu trebuie să intri în panică, fiindcă această este o manifestare obişnuită pentru câini. Dacă această stare apare imedit ce a mâncat, atunci înseamnă că animalul tău de companie a mâncat mult prea repede şi s-au creat goluri de aer în stomacul lui. Învaţă-ţi câinele să manânce încet şi să mestece bine, oferindu-i hrana în reprize scurte, astfel încât să nu o înghită pe toată fără a o procesa cum trebuie.

Alte cauze pentru apariţia sughiţului sunt legate de anumite stări emoţionale, cum ar fi bucuria de a te vedea sau dacă acesta este stresat. În plus, în cazul admistrării anumitor tratamente şi medicamente, sughiţul poate apărea ca o reacţie adversă secundară. Chiar dacă în majoritatea timpului sughiţul poate dispărea de la sine foarte rapid (dacă îl calmezi, îi oferi puţină apă) în cazul în care acesta persistă pentru mai mult de o jumătate de oră este cazul să mergi la cabinetul veterinar.

Aşadar, pentru eleiminarea acestei stări, fie optezi pentru metodă calmării şi relaxării patrupedului, fie alegi ca să-i oferi mâncarea în porţii cât mai mici pentru a o putea mestecă mai bine. O altă metodă folosită cu succes este oferirea mâncării din palmă, astfel având posibilitatea de a controla cantitatea ingerată de către câine.