Ar trebui să-i ofer câinelui meu o asigurare?

Ar trebui să-i ofer câinelui meu o asigurare?

Rolul asigurării de viaţă unui câine este destul de important, mai ales atunci când se întâmplă ca acesta să se îmbolnăvească şi să fie necesar un tratament mai costisitor. De aceea, atunci când îţi doreşti ca al tău animal de companie să fie acoperit pentru orice tip de dăuna şi traumă alege să-i faci o asigurare. Costurile aceştia nu sunt foarte mari, mai ales atunci când ai un câine care are un pedigree foarte bun.

Pentru a beneficia de asigurare, câinele trebuie să aibă o anumită vârstă (până în 7 ani), ţinându-se cont şi de diverşi alţi paramentri cum ar fi rasa, greutatea şi dimensiunile acestuia. Câinele trebuie să fie cu vaccinurile la zi, să aibă un carnet de sănătate şi o stare de sănătate bună. Acesta va fi examinat de către un cabinet veterinar agreat de către compania de asigurări şi care va emite un verdicat în cazul acestuia. Pe baza părerii specialistului veterinar, câinele va beneficia sau nu de posibilitatea de asigurare.

O astfel de asigurare îl ajută pe câine nu doar în cazul în care se îmbolnăveşte, ci şi în caz de accidente sau alte tipuri de evenimente care pot surveni în viaţa acestuia. În plus, acesta este acoperit şi-n caz de deces, ceea ce este de mare ajutor stăpânului sau.